Megkezdte munkáját Bányai Gábor

Megkezdte munkáját Bányai Gábor a dél-alföldi gazdaságfejlesztési zóna kormánybiztosaként, aki a szegedi központban dolgozik a jövőben Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megye fejlődéséért. Bányai Gábor, akit májustól a dél-alföldi gazdaságfejlesztési zóna élére neveztek ki, elmondta: “Országhatáron túlnyúló jövőképet képzelek el Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyének. Azt szeretném, hogy Szeged felnőjön Arad és Temesvár mellé, hiszen ezek fénysebességgel előzték meg a dél-alföldi várost és a régió legtöbb szereplőjét” 
 
A kormánybiztos azt közölte, Szabadka és Csongrád-Csanád megye együttműködését is erősíteni szeretné, ennek érdekében hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével.
 
Bányai Gábor hangsúlyozta, hogy a fejlesztési tervek közt ott van például a 47-es számú főút négysávosítása, az M9-es autópálya megépítése, valamint a Homokhátság vízvisszapótlása is, mely Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyének egyaránt fontos. Támogatja továbbá a Szegedi Tudományegyetem elképzeléseit is.
 
G.B.
 
 
(Forrás: delmagyar.hu) 
(Kép forrása: szegedma)