Már készítik Mórahalom város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját

Elkezdődött Mórahalom város fenntartható városfejlesztési stratégiájának megvitatása, melynek során a lakosok véleményét is kikérik. 

Fenntartható városfejlesztési stratégiát készít Mórahalom a TOP Plusz-1.3.1-21 pályázat segítségével. A dokumentumok egy része már elkészült, a fejlesztési stratégia nagy mértékben hozzájárul a jövőben megvalósuló fejlesztésekhez, emellett elengedhetetlen az EU-s támogatásokból létrejövő fejlesztések megindításához is.
 
A komplex stratégiai dokumentum a városok főként pénzügyi fenntarthatóságának támogatását valósítaná meg, zöld és digitális átmenetet szolgáló városfejlesztési gyakorlattal párhuzamosan. A dokumentum az Integrált Településfejlesztési Stratégián alapszik, néhány újdonság azonban bizonyosan fellelhető lesz majd az új Városfejlesztési Stratégiában mint például a jövőkép, cselekvési terv, illetve célrendszer témakörök.
 
A lakosság véleményére is szükség van, éppen ezért a már közzétett dokumentumokkal kapcsolatos észrevételeket 2022. március 8-ig be lehet küldeni Mórahalom város honlapjára.
 
G.B.
 
 
(Forrás: morahalom.hu )
 
(Kép forrás: Wikipedia)