Közel 30 új autóbusszal fiatalodott az állomány a megyében

Mintegy 30 új autóbusz áll forgalomba a megyében, amelynek köszönhetően nagyot fiatalodott és modernizálódott az állomány. 

Csongrád-Csanád megye 27 új autóbusszal bővült. A megye 7 darab MAN típusú csuklós, valamint 20 darab Kravtex Kft. által készített autóbuszt kapott. A buszok egy része már forgalomba is állt. A buszok többsége egy év elején kiírt közbeszerzési eljárás sikerességének köszönhetően került a megyébe. 

A közbeszerzési eljárást a legtöbb autóbuszt gyártó Kravtex Kft. nyerte, akik országszerte pár hónap alatt több mint 350 autóbuszt adtak át a Volánbusznak. Az átadott buszok Pest megye kivételével az egész országban közlekednek majd. 

csongrad_busz_torzs

Több évet fiatalodott az autóbusz állomány a megyében

Október közepén újabb autóbusz érkezik a megyébe, méghozzá egy vadiúj Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbusz, amely Szeged és Makó, valamint Szeged és Kalocsa között közlekedik majd.

Csongrád-Csanád megyének azért fontos az új buszok forgalomba állítása, mert így jóval kényelmesebbé és gyorsabbá válik számos megyei kistelepülésről a városok elérhetősége. A forgalomba álló autóbuszok értéke közel 2 milliárd forint és évente 4-5 millió utas utazhat majd rajta biztonságosan és kényelmesen. 

A beszerzés eredményeképpen a Csongrád-Csanád megyei autóbuszflotta 8,1 százaléka került megújulásra, ezáltal pedig az autóbusz-vezetők munkakörülménye is jelentősen javul. 

Forrás: MTI,  Volánbusz Zrt.
CS.SZ.