Kórházfejlesztések, útfelújítások és bölcsőde építések a megyében

Lázár János országgyűlési képviselő egészségügyi fejlesztéseket, valamint további beruházásokat is bejelentett a megyéhez kapcsolódóan. 

Több településhez kapcsolódóan jelentős beruházásokat tett közzé Lázár János országgyűlési képviselő a hivatalos Facebook oldalán. Az egyik legfontosabb talán, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította a Hódmezővásárhely-Makó kórházfejlesztést. Ennek okán további 635 millió forintos többletforrást is kap a fejlesztés véghezvitelére a térség legfontosabb egészségügyi létesítménye. 

“Szükség volt mindkét győzelemre, hiszen a kórházunkat nemcsak a világjárvány, hanem a helyi politika is nehéz helyzetbe hozta. A kiemelt beruházássá nyilvánítás azonban olyan a kórházfejlesztésnek, mint a védőoltás az emberi szervezetnek. Immunitást, védettséget ad a politikai vitákkal szemben.” - írta a képviselő a Facebook-oldalán. 

Lázár János Csanádalberti támogatásairól is szót ejtett a bejegyzéseiben. Kiemelte, hogy rendkívül kevés olyan kistelepülés van az országban, amely annyi támogatást volt képes kiharcolni magának, mint Csanádalberti. A térség országgyűlési képviselője elárulta, hogy 144 millió forintos támogatás érkezik az új bölcsődére, a megújult óvodára, bölcsődei kisbuszra, valamint szolgálati lakásokra. 
 
lazar_janos_beruhazasok_torzs
Fontos vidéki fejlesztéseket és beruházásokat jelentett be Lázár János

A képviselő útfejlesztéseket is bejelentett: “Megújítjuk a Fő utcát, méghozzá 2 kilométer hosszan, egészen a pitvarosi körforgalomig. A megyehatártól Pitvarosig minden utat megújítunk.”

A választókerületéhez kapcsolódóan még egy beruházási bejelentéssel szolgált Lázár János. Nagyéren felújításra kerül a művelődési ház, nyáron átadásra kerül a kibővített és korszerűsített óvoda, valamint a megyehatárig felújítják a nagyéri utat is. 

Az országgyűlési képviselőnek továbbra is legfontosabb célja, hogy a vidék is kiemelt beruházásokban részesüljön.


Forrás és képek: Lázár János hivatalos Facebook oldala
CS.SZ.