Honvéd kollégium épül jövőre a megyében

Hódmezővásárhely 2022-től egy honvéd kollégiummal gazdagodhat a Magyar Honvédség parancsnokának bejelentése alapján. 

A jövő évben Hódmezővásárhely lesz a legelső hely, ahol újabb honvéd kollégiumot nyitnak Magyarországon. A kollégium építést a Magyar Honvédség parancsnoka, Ruszin-Szendi Romulusz jelentette be az M1-ben.

A vezérőrnagy szerint rendkívül fontos a honvédelmi szakmában a fiatalok kiképzése és az utánpótlás biztosítása. Erre a célra szolgálnak a honvéd kollégiumok, amelyből Magyarországon jelenleg csak egy létezik, mégpedig Debrecenben. 2021-ben Nyíregyházán egy újabb kollégium megnyitását tervezik, valamint jelenleg is közel 80 középiskolában oktatnak honvédelmi alapismereteket. 

honvedelmi_kollegium_torzs

Másfél éven belül már át is adhatják a hódmezővásárhelyi kollégiumot

A tervek szerint a 2022-ben nyíló hódmezővásárhelyi honvéd kollégium mellett még legalább 5-6 kollégiumot építene a honvédség a következő években, hogy Magyarország egész területét lefedjék. 

A hódmezővásárhelyi honvéd középiskolát és kollégiumot közel 90 millió forintért tervezi majd meg közbeszerzési pályázaton nyertes cég. A bejelentések alapján az új intézmény Hódmezővásárhelyen az Ady Endre úton kap helyet. A beruházást teljes mértékben az állam fedezi és mintegy 3,5 milliárd forintba fog kerülni. 

CS.SZ.