Hódmezővásárhelyen kedveztek a kórházat építő vállalkozásnak

A hódmezővásárhelyi önkormányzat április 19-én úgy döntött, hogy a kórházat felújító vállalkozás kedvezményben részesülhet. A korábbi díjszabáshoz képest lényegesen alacsonyabb közterület-használati díjat számláznak ki számukra.  

Az Építészmester Kft. vállalkozás a hódmezővásárhelyi kórház bővítésén dolgozik. Pályázati pénzből újulhat meg kétmilliárd forintból az intézmény, egy teljesen új gyermek- és belgyógyászati osztályt alakítanak ki a kórházon belül, valamint a szükséges berendezésekből és gépekből a legújabbakat szerzik majd be az osztályra. 2300 négyzetméteres új szintet húznak a kórház járóbeteg-szakrendelő osztályára, 35-35 ágyas osztályokat alakítva ki.
 
 
Építőmunkás
Építőmunkás
 
 
Korábban 136 millió forintról volt szó, a hétfői döntés értelmében azonban csak háromszázezer forint megfizetésére köteles a vállalat. A helyi közgyűlés korábban is kérte már az összeg csökkentését, akkor a polgármester, Márki-Zay Péter nemet mondott, hétfőtől viszont csak a 300 ezer forinttal tartozik a vállalkozás. A változásnak van jogalapja, hiszen a 136 milliós tétel egy sokkal nagyobb közterület további bérlésére szólt, a vállalkozás viszont kisebb területet bérelne, ráadásul a korábbi egy év helyett csak július 31-ig.
 
Korábban ugyanis egy évre vette volna bérbe a cég egy daru elhelyezésére és az építőanyagok tárolására a kórház melletti utca egyik forgalmi sávját, valamint a kerékpárút és a járda egy szakaszát. Ezt az igényét módosította áprilisban, a nyárig használná csak az utca kisebb részét. Az önkormányzat közleménye szerint ráadásul az Építészmester a daru területhasználatára április végén nyújt be majd egy új kérvényt, várhatóan a korábban tervezett egy évnél rövidebb időre. 

 

M.A.

Forrás: mti