Hódmezővásárhely fontos helyszín a magyar honvédelmi képzésben

Az oktatásban és a technológiában is egyre fejlettebb a magyar honvédelem, amelyben Hódmezővásárhelynek is komoly szerepe van. 

Komoly szerepe van és lesz a jövőben Hódmezővásárhelynek a magyar honvédség fejlődésében. Idén a Honvédelmi miniszter is részt vett a legelső tanévnyitón a hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégiumban.

A hódmezővásárhelyi Honvéd Középiskola és Kollégium a magyar Honvéd Kadét Program egyik legújabb tagja. A hódmezővásárhelyi iskola a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium tagintézményeként csatlakozott a programhoz.

honvedelem_torzs_Belf

Hódmezővásárhely is belép a magyar katonai képzésbe

Magyarországon a honvédség folyamatos innováción megy keresztül, továbbá egyre fejlettebb technológiát alkalmaznak és egyre fejlettebb eszközöket szereznek be. Hazánkban a Zrínyi 2026 program foglalkozik a haderőfejlesztéssel, a jelenlegi beruházások pedig még további 4 évig tartanak. 

Idén 40 fiatal kezdte el tanulmányait a hódmezővásárhelyi intézményben. Ők nem csak a honvédelem, hanem az iskola jövőjét is megalapozhatják, hiszen ők az első tagozat, amely Hódmezővásárhelyen végezhet.

Forrás: MTI
CS.SZ.