Fejlesztések Pusztaszeren és Ópusztaszeren

Pusztaszeren katolikus templom épült, Ópusztaszeren pedig felújítják a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületét.

A Csongrád-Csanád megyei Pusztaszeren katolikus templom épült. Az új templomot Kiss-Rigó László püspök szentelte fel egy ünnepi szentmise keretében. A pusztaszeri templom a Szentháromság-templom nevet kapta és a Szeged-Csanádi Egyházmegye által épült. A beruházás a kormány támogatásával készült el, a telket pedig a pusztaszeri önkormányzat adományozta az egyházmegyének. A beruházás összértéke 130 millió forint volt - közölte a Szeged-Csanádi Egyházmegye.

Pusztaszer már 1934-ben önállóvá vált, lakosai pedig régóta szerettek volna saját templomot, azonban egész 2017-ig várniuk kellett az építési munkálatokra, amikor is az alapkőletételt tartották. Az elmúlt 4 évben kivitelezett templom liturgikus tere 64 férőhelyes, illetve egy nagyobb hittantermet is kialakítottak benne, amely diákok fogadására is alkalmas.  A templom különleges kialakítású, hiszen szabadtéri szentmisék megtartására is alkalmas, az elektromos világítást és az infrafűtést pedig napelemek biztosítják. 

pusztaszer_torzs

Az új templom hittanórák megtartására is alkalmas 

Ópusztaszeren a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda telephelyét korszerűsítik, közel 381 millió forintból. A kivitelezés uniós támogatás által valósul meg, amely által felújítják az iskola épületét, kicserélik a nyílászárókat és modernizálják az épület fűtési rendszerét is. A beruházás által új tornacsarnok is építésre kerül, ahol a tanulók megfelelő környezetben sportolhatnak. A projekt 2023 közepére fejeződik be. 


Forrás: MTI

A képek illusztrációk.

CS.SZ.