Elkezdődött a hódmezővásárhelyi kórház bővítése

Összesen több mint kétmilliárd forintból bővítik a hódmezővásárhelyi kórházat. A munkálatokat már megkezdték, 2022 nyarára fejeződhet be a teljes beruházás. A kórház több osztályára is korszerű gépeket szereznek be, valamint az épület is megújul az összegből.  

Teljesen új gyermek- és belgyógyászati osztályt építenek, eszközöket vásárolnak a kórház különböző osztályaira a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ által tartott online sajtótájékoztatón elhangzottak szerint. A kórház fejlesztése egy nagyobb, 3, 3 milliárd forint összköltségvetésű program részeként valósulhat meg.  

 

Felújított kórterem

Felújított kórterem

 

A tervek szerint 2022 nyarára fejezik be a felújítási munkálatokat, csak a bővítés 1,8 milliárd forintba kerül majd. Az épületre két új szintet húznak, amely 2300 négyzetméterrel növeli a kórház területét. Járóbeteg szakrendelők kapnak itt helyet. Többek közt az új gyermek- és belgyógyászati osztály is itt lesz, 35-35 ágyasra tervezik mindkettőt, kórtermenként egy-, két-, három- és négyágyas egységek is lesznek, külön-külön vizesblokkal. 

Közel 400 millió forintból vásárolnak modern eszközöket, ezek közül több már a kórház birtokában van már. Egy 3D-s emlődiagnosztikai készülék is van köztük, amellyel korszerű és pontosabb leletek készülhetnek. CT berendezés is érkezik Hódmezővásárhelyre, szívultrahang eszközt, EKG-berendezést és más diagnosztikai eszközöket már használ az intézmény. A berendezések korszerűsítésére 54 millió forint jut. A megelőző szűrővizsgálatok fontosságára is felhívnák a figyelmet, 80 millió forintot különítenek el erre.  


 
    
M. A. 

Forrás: mti