Csongrád megyébe is jutott a 2000 milliárdból

A megyei jogú városok fejlesztésére összesen 2000 milliárd forintot költött eddig a kormány a Modern városok program keretében, áll a Miniszterelnökség tájékoztatásában. A nagyvárosok szépítésére, könnyű elérésére és modernizálására fordítottak támogatásokat. Többek közt a Szegedi Uszoda is ebből épül.  

A Miniszterelnökség közleménye szerint mind a huszonhárom megyei jogú város részesült a támogatásból. Gazdaságélénkítő, infrastruktúra javító beruházások történtek, oktatási intézményeket újítottak fel, szabadidős tevékenységeket, városszépítést támogattak, a közutakat javították, új utakat építettek, kulturális és munkahelyteremtő fejlesztéseket finanszíroztak.  

 

Az uszodában versenyeket is rendeznek majd

Az uszodában versenyeket is rendeznek majd

 

A szegedi uszodát is méltatta a miniszterelnökség. Még folyamatban lévő projektről van szó, de nemsoká elkészül az építmény és a körülötte zajló forgalmat optimalizáló útfelújítás. Versenyek rendezésére is alkalmas, fedett uszodás sportlétesítmény lesz, amelyben rekreációs egységek is helyet kapnak majd, ezeket a teljes lakosság használhatja.      

A miniszterelnökség kiemelte, hogy a Modern városok program a projektek elkészültével nem áll le, folyamatosan javítani fogják a nagyvárosokban lakók életminőségét, fejleszteni fogják a gazdasági rendszereket. Ez a meglévő munkahelyek megtartásához és újak létrehozásához vezet akár Csongrád megyében is.  

 

M. A. 

Forrás:mti