Bérelhető a Hódmezővásárhelyi Művésztelep terme

Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdetett a Hódmezővásárhelyi Művésztelep műtermének bérlésére, melyre február 12-ig lehet jelentkezni. 

A MANK pályázatára bárki jelentkezhet, aki művészi tevékenységet folytat és regisztrált tagja a Magyar Mecénás Programnak. Emellett vállalja, hogy három évig bérli a helyiséget. A szervezet a helyi művészgenerációnak szeretne segíteni ezzel.  

A pályázónak szükséges egy szakmai önéletrajzot leadnia, pályázati adatlapot, kiállítási jegyzéket kell kitöltenie. A sikeres pályázat érdekében a dokumentumokhoz csatolni kell a három évre tervezett munkatervet és egy portfóliót is. Ezeket postai úton tudják elküldeni. Részletes tájékoztató a MANK oldalán érhető el, ide kattintva. 

 

Elsősorban festőknek ajánlják

Elsősorban festőknek ajánlják

 

A 46 négyzetméteres Szalay Ferenc műterem három évig bérelhető, de értéknövelő beruházást vagy bármilyen átalakítást nem lehet rajta végrehajtani. Adottságaiból fakadóan festőknek a legideálisabb választás, de művészeti megkötést nem ír a MANK.  

A Hódmezővásárhelyi Művésztelepen rengeteg művész alkot már. 2016-ban újították fel, közös előtere és kiállítótere van, belső udvarral rendelkező épület.