Az ötödik tram-train is megérkezett az országba

Megérkezett Magyarországra az ötödik tram-train, amelynek tesztelése a napokban kezdődik. Szeptemberben érkezik a hatodik és egyben utolsó szerelvény. 

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője hivatalos közösségi oldalán közölte, hogy megérkezett Magyarországra az ötödik tram-train szerelvény. A tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között fog közlekedni, Algyőt is érintve. A projekt az elmúlt évszázad legjelentősebb magyar villamosvonal-fejlesztése. 

Az ötödik tram-train érkezését követően már csak egyetlen szerelvény szükséges ahhoz, hogy elindulhasson a menetrend szerinti közösségi közlekedés, hiszen a társaság szerint legalább hat tram-train szerelvény indokolt ehhez. 

A vonalon eddig már négy szerelvény tesztelése zajlott le sikeresen, ráadásué Szegeden a rendes villamosforgalom mellett történtek a tesztelések. A tram-train várhatóan még idén elindul Hódmezővásárhely és Szeged között, addig azonban még sok vizsgán kell átesniük. 

tram_train_otodik_torzs

Az ötödik szerelvény érkezése a megyébe

Lázár János korábbi szavai szerint a vonal képes közelebb hozni egymáshoz Szeged és Hódmezővásárhely lakóit. Az új vonal fejlesztéseinek köszönhetően fél óra alatt eljuthatnak az ingázók a hódmezővásárhelyi Népkertből a szegedi Nagyállomásra. 

A tram-trainről online konzultáció is indult, amely azt hivatott vizsgálni, hogy milyenek legyenek a menetrendek és a bérlet-konstrukciók. 

Forrás és képek: Lázár János hivatalos Facebook oldala, Tram-train konzultáció
CS.SZ.