Alagutat fedeztek fel a Csongrád-Csanád megyei határon

Egy a határzár alatt átvezető alagutat fedeztek föl a rendőrök Mórahalom külterületén - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Szilvia közölte, az ideiglenes határzárnál szolgálatot teljesítő rendőrök 26 önmagát afgán, illetve szír állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel Mórahalom külterületén. A járőrök ezt követően terepkutatást végeztek, és egy, mintegy 16 méter hosszú alagutat fedeztek fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre. Az elfogott határsértők az alagúton keresztül jutottak be Magyarország területére - tudatta a százados.

alagut-hatar2
 
Az eset - a szerb féllel együttműködve történő - kivizsgálása után a hatóságok az eredeti állapotnak megfelelően helyreállítják a helyszínt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, ismét alagutat találtak a megyéhez tartozó határszakaszon. A rendőrök terepkutatás során fedezték fel a szerb területről induló járatot, ami az ideiglenes biztonsági határzár alatt, Csikéria térségében húzódik. A rendőrök a járatot a betemetéséig őrzik.

 

MTI/T.D.