2,5 milliárdos beruházás Szentesen

Szentesen 2,5 milliárd forintos beruházással bővíti központi telephelyét a DélKerTÉSZ.

Nagy beruházásokat hajt végre Szentesen a DélKerTÉSZ, hiszen 2,5 milliárd forintból közel 10 ezer négyzetméterrel bővítik a központ telephelyüket. A 2022 végéig tartó beruházásnak köszönhetően csomagoló- és raktárhelyiségeket, valamint hűtőházakat alakítanak ki. 

Nagypéter Sándor, a szövetkezet elnök-ügyvezetője elárulta, hogy várhatóan június végéig megkapják az építési engedélyt, amely a komplex logisztikai beruházáshoz szükséges. Az elnök arról is beszélt, hogy amint megkapják az engedélyt, közbeszerzést írnak ki, amely után novemberben indul el a bővítés kivitelezése

A bővítés által 5000 négyzetméteren hűtőház jön létre, 1300 négyzetméteren pedig új csomagoló felület. Új rakodótér és manipuláló is kialakításra kerül, amely közel 1750 négyzetméteres területet kap. Ezen kibővített területekhez 16 kamionrámpa fog kapcsolódni, amely a dinamikus áruforgalom lebonyolítását teszi lehetővé.

szentes_torzs

A szentesi központi telephely

“Egy átlagos napon 14-15 kamion indul el a központi telephelyről, csúcsidőszakban pedig húsznál is több. A teherautók a szövetkezet partnereihez időablakra érkeznek, ezért a jelenlegi szűkös helyen komoly szervezést igényel megrakodásuk és pontos indításuk. Kétszer 450 négyzetméteres göngyöleg- és csomagolóanyag raktárat is építünk, mivel a szövetkezet a partnerek igényeihez igazodva 120-130-féle csomagolóanyagot használ” - részletezte a beruházás részleteit Nagypéter Sándor.

Az elnök ismertetése szerint a DélKerTÉSZ közel 500 tag tevékenységét integrálja. A 19 éve megalakult DélKerTÉSZ tavalyi árbevétele 11,3 milliárd forint volt a zöldség és gyümölcs értékesítésből, mindezek mellett pedig a tagi árbevétel 10,8 milliárd forint. A legtöbbet értékesített termékek közé a paprikafélék, valamint a paradicsomok tartoznak az elnök beszámolója alapján. 

Forrás: MTI
Képek forrása: DélKerTÉSZ és Magyar Mezőgazdaság
CS.SZ.