10 milliárd forintból bővítik a makói fürdőt

Elindult a Makói Hagymatikum Gyógyfürdő bővítése, amely hosszú távon is megerősítheti a város gazdaságát. 

Nagyberuházás veszi kezdetét a megye egyik legnagyobb városában, Makóban. 10 milliárd forintból fejlesztik és bővítik a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőt. A projektért felelős kormánybiztos a térség országgyűlési képviselője, Lázár János. A képviselő elmondta, hogy a beruházás 9,2 milliárd forintos kormányzati támogatással valósul meg és sok évre meghatározza a város gazdaságát. 

Lázár János kiemelte, hogy a fejlesztés és bővítés egyáltalán nem csak az idefenforgalomnak fog jót tenni a városban. A kormánybiztos szerint minden makói lakos életét jobbá fogja tenni ez a beruházás, hiszen a következő évszázadban a város jövője a vendéglátásról és a turizmusról fog szólni. Az új beruházás az ország egyik legmeghatározóbb idegenforgalmi célpontjává teheti a Makót.

mako_hagymatikum_torzs

Az ország egyik legnépszerűbb fürdőjévé válhat a makói gyógyfürdő 

"Amikor a fürdő elkezdett épülni, öt szálláshely volt a városban, ma 77 vállalkozás foglalkozik szállásadással, vendéglátással. Ez a fejlesztés pedig ezeket a kapacitásokat tovább emeli, újabb lehetőségeket biztosít a helyi vállalkozásoknak, ami munkahelyeket teremt, és növeli a város adóbevételeit, ami által a városi szolgáltatások színvonala is emelkedik" - hangsúlyozta a projekt fontosságát Lázár János az MTI-nek továbbított közleményében. 

A Magyar Építők Magazin kiemeli, hogy a beruházás megduplázza a fürdő jelenlegi kapacitását. A szaklap Makó történetének legnagyobb beruházásának nevezi a fürdő bővítését, amelyet a Fehérép Kft. kivitelez. A tervek szerint 220 négyzetméteres termálmedencével és csúszda tornyokkal bővül a fürdő, de családi- és élményzónát, napozóteraszos öltözőt, illetve új kutakat is kap a makói termálfürdő.

Forrás és képek: MTI, Magyar Építők, Termalfurdo.hu
CS.SZ.