Robotokkal bővül a Güttler Kft. Hódmezővásárhelyen

Kapacitásait bővíti és gépparkját korszerűsíti Hódmezővásárhelyen a Güttler Kft. A cég a robotokat is beveti.

A Güttler Kft. uniós forrásokból fejleszti tevékenységét Hódmezővásárhelyen. A 25 éves vállalatot Németországban alapították, hazai székhelye pedig a megyében található. Főként mezőgazdasági gépek gyártásával, valamint ezen gépek értékesítésével foglalkoznak.

A cégcsoport mezőgazdasági növényápoló és talajművelő gépeket készít, továbbá technológiai szolgáltatásokat is nyújt a partnereknek. Folyamatosan fejlesztik a gépek technológiai adottságait, a magyar gazdáknak pedig szerviz szolgáltatást is nyújtanak. 

 

hod_robot_torzs

A beszámolók alapján nagyon hatékonyak a robotkarok

A fejlesztési beruházásnak köszönhetően bővítik a termékek kínálatát, jelentősen növelik a gyártóberendezések kapacitását és a gépek hatékonyságát. A géppark korszerűsítés által modern csővágó gépek és fiber-lézer sík vágó gépek is a cég szolgálatába állnak.

A vállalat robotokat is beszerez, akik gyors sorozat gyártásba kezdenek. A robotok könnyedén programozhatóak és kezelhetőek lesznek, ezért a gyárban zajló hegesztési munkálatokat is át tudják venni a munkatársaktól. A robotok megjelenésének köszönhetően a gyárban dolgozók is tehermentesítve lesznek. 

A hegesztés automatizálása a cég szerint láthatóan javítani fogja a minőséget és a termelékenységet.

Forrás: MTI
CS.SZ.