Kakas Béla: Csongrád megye főbb kérdései

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke összegezte a megyét érintő kérdéseket. Témaként felmerültek a terület- és településfejlesztés programok, a migráció, valamint egy képzőművészeti gyűjtemény is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében mintegy 29 milliárd forint fordítható a települések intézményeinek energetikai korszerűsítésére, illetve gazdaságfejlesztő intézkedésekre, valamint munkahelyteremtő kezdeményezésekre fordítható. A határon túli együttműködésekben 300 millió forint van, ez az összeg utak megújulására, környezetvédelmi és katasztrófavédelmi intézkedésekre, illetve kulturális „cserekereskedelemrer” fordítható.

 

Rejtett Kincsek kiállítás

Rejtett kincsek címmel tavaly decemberben mutatták be a kiállítást, amelyet most albumként állították össze

 

A hazánkat érintő migráns problémával kapcsolatban Kakas Béla mindenkit arra ösztönöz, hogy menjen el szavazni október 2-án, mert az országnak ki kell nyílvánítania az akaratát, hallatni a véleményét. Végül Csongrád Megyei Önkormányzat képzőművészeti gyűjteményét bemutató exkluzív albumról is szó esett, ami a "Rejtett Kincsek" címet viseli és hivatalosan szeptemberben mutatják be. A cél a gyűjtemény országos bemutatása kiállításokon.

 

/T.D.