H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Újraindultak a szegedi szökőkutak

Újraindultak a szegedi szökőkutak

A Szeged napja ünnepségsorozat alkalmából újraindították a szökőkutatak a Csongrád megyei székhelyen. A téli időszak után ellenőrizni kell az áramellátást, a vízforgatás berendezéseit, de volt, ahol szivattyút kellett cserélni.

Szegeden tizenkét különböző méretű szökőkút működik. A Móra parki és a Széchenyi téri szökőkutakat már beindították, a Glatterfelder térinál szivattyút kellett cserélni, míg a Dugonics térit csak a borfesztviál után indítják be. Évközben is több munka adódik, mivel a Széchenyi téri szökőkútba a gyerekek előszeretettel dobálnak kavicsokat, amelyeket a városgazdák heti rendszerességgel lapátolnak ki.

 

Újraindultak a szegedi szökőkutak - forrás: szeged.hu

A Szeged napja ünnepségsorozat alkalmából újraindították a szökőkutatak 

 

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. Szeged TV-n keresztül kérte a szülőket, hogy ügyeljenek a gyerekekre, mivel a kavicsok meghibásodásokat is okozhatnak. A szökőkutak általában megtartják a betöltött víz mennyiséget, ugyanakkor a Móra parki akár öt köbméter vizet is elhasznál a forró nyári napok során. A pótolás során erős vegyszereket is használnak, ezért az igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy nem tanácsos fürödni a szökőkútban. Szegeden hatvan ivókút is van, ezek már tavasz óta működnek.

 

/T.D.