H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Új nevet kapott a szegedi Elektrotechnikai Múzeum

Új nevet kapott a szegedi Elektrotechnikai Múzeum

Az első villanymotor megalkotója előtt tisztelegve Jedlik Ányos Elektrotechnikai Múzeumként működik tovább az elektrotechnikatörténeti kiállítás.

A múzeumot 15 éve hozta létre a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójának jogelődje, a DÉMÁSZ és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Szegedi Szervezete, azóta gyűjtik az elektrotechnika 20. századi tárgyi emlékeit és dokumentumait. Az alapítók szándéka az volt, hogy az utókor számára megőrizzék és megismerhetővé tegyék az elektromos energia használatával és az energiaszolgáltatással kapcsolatos berendezéseket.

 

Új nevet kapott a szegedi Elektrotechnikai Múzeum - fotó: szeged.hu

A múzeumban hamarosan interaktív kiállítóteret alakítanak ki

 

A folyamatos gyűjtőmunkának köszönhetően a látogatók nemcsak a régmúlt, hanem a közelmúlt technikatörténetét is megismerhetik a kiállítótérben, ahol több mint háromszáz tárgy és dokumentum tekinthető meg. Ugyanakkor várják azokat, akik a birtokukban lévő relikviákat szakszerű megőrzés mellett a bemutató rendelkezésére bocsátanák. A múzeumban hamarosan interaktív kiállítóteret alakítanak ki, ahol bárki kipróbálhatja, mi is az az intelligens otthon vagy miként készül az ebéd egy okos konyhában.

 

MTI/T.D.