H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Új laktanyát adtak át Szegeden

Új laktanyát adtak át Szegeden

A Készenléti Rendőrség új laktanyáját adák át Szegeden, a több mint 450 férőhelyes épületkomplexum két határvadász bevetési osztály, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi regionális osztályának elhelyezésére szolgál.

A kormány a határőrizet megerősítéséről szóló döntésének megfelelően a rendőrség létszáma háromezerrel bővült, a határvadász bevetési osztályok száma pedig a korábbi hétről tizenötre nőtt. A létszám feltöltésére, a szükséges eszközök beszerzésére, valamint az infrastruktúra kialakítására a kormány több mint 96 milliárd forint forrást biztosított. Győrben már elkészült, Szombathelyen pedig hamarosan átadják a szegedihez hasonló épületkomplexumot, amely kulturált elhelyezést biztosít az állománynak - közölte Balogh János országos rendőrfőkapitány. 

 

Átadták a Készenléti Rendőrség új laktanyáját Szegeden

A Készenléti Rendőrség új laktanyája több mint 450 férőhelyes

 

szegedi laktanyát egy korábbi katonai kollégium átépítésével alakították ki: három épületet felújítottak, és egy újat is emeltek. Összesen 227 kettő-, három-, illetve négyszemélyes körlet készült el, egy különálló épületben 98 garzont alakítottak ki, ahol a rendőrök hozzátartozójukkal együtt lakhatnak - tudatta a főkapitány. Az 5,7 milliárd forintból épült laktanyában helyezik el két határvadász bevetési osztály 418 fős állományát, és az objektumban működik a Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi regionális osztálya is.

 

MTI/T.D.