H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Új épülettel bővülhet az egyetem Fogorvostudományi Kara

Új épülettel bővülhet az egyetem Fogorvostudományi Kara
Saját forrásból kíván új épületet vásárolni a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara, hogy fenn tudják tartani a képzés eddig képviselt magas színvonalát. A tervek szerint a bővítés a kar jelenlegi épületének szomszédságában fog megvalósulni.
Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának dékánja a delmagyar.hu-nak elmondta, hogy a Tisza Lajos körúti épület korábban tökéletesen megfelelt a 15-20 fős évfolyamok számára, manapság azonban más a helyzet. Az utóbbi években a fogorvos szak iránti érdeklődés jócskán megnőtt, jelenleg az intézményben ötvenen vesznek részt magyar, és harmincan angol nyelvű képzésen évfolyamonként. A hallgatók számának növekedésével a jelenlegi épületben már csak úgy sikerült a megfelelő színvonalat tartani, hogy minden nap reggel 7-től este 9-ig folyt oktatás, esetenként szombaton is. A problémára csak a kari épület bővítése jelenthet megoldást, az elképzelések szerint pedig az elméleti órák, a kutatás és az adminisztráció az egykori tervezővállalat épületébe kerül majd, nem messze a képzések jelenlegi helyszínétől.

szeg2.jpg

Nagy Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának dékánja

A dékán szerint a projektet az egyetem szenátusa is támogatta, így már meg is kezdődtek a tárgyalások az ingatlan megvásárlását illetően, melyre várhatóan januárban kerülhet sor. A bővítés mellett a jelenlegi épületben is fejlesztéseket fognak véghezvinni, itt ugyanis szükség lesz a gyakorlati helyek bővítésére - tette hozzá Nagy Katalin.

-W-