H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Tovább szigorították a szegedi zajrendeletet

Tovább szigorították a szegedi zajrendeletet

A szegedi közgyűlés elfogadta a szegedi zajrendelet módosítását, a korábbinál szigorúbb szabályozás lép életbe szeptember 15-től.

Botka László polgármester a vitában kifejtette, a rendelet semmilyen új korlátozást nem jelent a lakosságnak, a közterületen szervezett rendezvényeken, illetve a vendéglátóipari egységek teraszain és kerthelyiségeiben korlátozza a hangosítás használatát hétköznapokon este 10 órától, a hétvégéken éjféltől. 

 

Tovább szigorították a szegedi zajrendeletet

A rendelet módosításával tovább szűkítették a kivételezett rendezvények körét

 

A közgyűlés áprilisban döntött a zajrendelet módosításáról először. A jogszabályt a megyei kormányhivatal megvizsgálta, és törvényességi felhívásban kifogásolta, hogy a korlátozás alól kivételt enged az állami és önkormányzati rendezvényeknek. Álláspontjuk szerint ez a megkülönböztetés az egyenlő bánásmódról szóló törvénybe ütközik. Mózes Ervin, Szeged címzetes főjegyzője - a kormányhivatal észrevételének megfelelően - a rendelet módosítását kezdeményezte, tovább szűkítve a kivételezett rendezvények körét. Közölte, a kormányhivatal előzetes véleménye szerint a módosított rendelet minden szempontból megfelel a törvényességi kritériumoknak.

 

MTI/T.D.