H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Területi Innovációs Platform alakult Szegeden

Területi Innovációs Platform alakult Szegeden

Szegedi Tudományegyetem, kutatóintézetek, cégek, szakmai szervezetek részvételével Területi Innovációs Platform alakult.

Sebők Katalin, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatás-fejlesztési elnökhelyettese a kezdeményezést bemutató országos programsorozat szegedi rendezvényén kifejtette, az intézmény célja a kis- és közepes vállalkozások innovációs tevékenységének növelése, a tudományos eredmények piaci hasznosulásának fokozása, valamint a tudáskapacitás kihasználása. Az ehhez szükséges valamennyi elem megtalálható a Területi Innovációs Platformokban - tette hozzá. A platformok tagjai részesei lehetnek a fejlesztési irányokat meghatározó döntések előkészítésének, valamint közvetlen és folyamatos információt kaphatnak a szakpolitikai intézkedésekről. Az együttműködés révén közös projektek indulhatnak, a résztvevők könnyebben hozzáférhetnek az egyetemek, kutatóintézetek szolgáltatásaihoz - tudatta az elnökhelyettes.

 

Területi Innovációs Platform alakult Szegeden - fotók: https://u-szeged.hu/

 

Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja hangsúlyozta, a felsőoktatási intézmény kiemelt feladata az együttműködés a régió vállalkozásaival, a hatékony, eredményes technológiai transzfer támogatása. A szakember kifejtette, az egyetem stratégiailag fontosnak tartja az együttműködést az ipari szereplőkkel és a szakpolitikával, hiszen csak így lehet lépést tartani a felmerülő igényekkel és a mindig változó, újabb és újabb kihívásokkal. Az SZTE régiós szerepe a Dél-Alföld mellett kiterjed a Vajdaságra, valamint Románia észak-nyugati megyéire is. A tudományos kutatás és fejlesztés mellett az egész egyetem tevékenységét szeretnék innovatívvá tenni, a kutatás mellett, az oktatás, valamint a saját működése, az informatika vagy a pénzügyek területén is - közölte a kancellár.