H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Szeged és térségében oktatási fejlesztés indul

Szeged és térségében oktatási fejlesztés indul

B. Nagy László bejelentette, hogy 2,12 milliárd forint értékben indulnak fejlesztések köznevelési és oktatási intézményekben. A fejlesztési biztos hangsúlyozta, hogy a kormány költségvetési forrásból és uniós pályázatokból jelentős összegeket fordít az oktatási intézmények korszerűsítésére.

A tájékoztatás szerint Szegeden, Domaszéken, Ruzsán és Üllésen 14 intézményben 737 millió forintból kezdődik el a mindennapos testneveléshez szükséges beruházás, a tornatermek, tornaszobák korszerűsítése. Két iskolában felújítják a könyvtárat, számos intézményben átalakítják a termeket, a folyosókat és a tanári szobákat, bútorokat cserélnek, javítják a természettudományos és a nyelvoktatás feltételeit, továbbá energetikai korszerűsítés is kezdődik négy helyen.

 

Szeged és térségében oktatási fejlesztés indul

Szeged és térségében 2,12 milliárd forint értékben indulnak fejlesztések köznevelési és oktatási intézményekben

 

Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése 780 millió forintos támogatást nyert el, melyből szigetelik a műemlék épületet, nyílászárókat és kazánt cserélnek.  A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában csaknem 600 millió forintból felújítják a többek között az osztálytermeket és a szaktantermeket, új természettudományos labort hoznak létre, a tetőtérben pedig négy logopédiai és fejlesztőszobát alakítanak ki. A beruházás része a sportcsarnok rekonstrukciója is.

 

/T.D.