H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Smartcity fejlesztés az SZTE-n

Smartcity fejlesztés az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem a Sagemcom Magyarország Kft-vel uniós támogatásból fejleszt smartcity és smartvillage technológiákat.

2,481 milliárd forintos projektben a cég, az SZTE és konzorciumi partnereik - a Pannon Egyetem és a Yazoo-Systems Kft. - olyan intelligens platformot alakít ki, amely a korábbinál magasabb szintű és olcsóbb szolgáltatásokat tesz lehetővé az energiagazdálkodás területén. A projektnek köszönhetően az elmaradott, korlátozott elektromos áramhoz hozzáférő települések energiaellátottsága javulhat, illetve a nagyvárosi infrastruktúrában alkalmazott mérési és elosztási hatékonyság is növekedhet.

 

A Szegedi Tudományegyetem a Sagemcom Magyarország Kft-vel uniós támogatásból fejleszt smartcity és smartvillage technológiákat

A projekt a tervek szerint költséghatékonyan segíti a fenntartható energiagazdálkodást

 

Az okosváros és okosfalu koncepción alapuló fejlesztés révén a környezethez alkalmazkodó, fenntartható működést kínáló rendszer jön létre, amely alkalmas a megújuló energiaforrások bekapcsolására a helyi igények kielégítésébe, valamint a termelés és felhasználás egyensúlyának megteremtése. A hároméves projekt során a Sagemcom egy csaknem húsz fős szegedi kutatás-fejlesztési központot hoz létre.

 

MTI/T.D.