H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Nyugalmazott titkosszolgálatos a szegedi cégek ellenőrzésére

Nyugalmazott titkosszolgálatos a szegedi cégek ellenőrzésére
Félelmet kelthet a szegedi cégekben a szocialista polgármester intézkedése, mely szerint nyugalmazott titkosszolga ellenőrzési majd az önkormányzati cégvezetőket.
Szeged önkormányzatának eddig is volt belső ellenőrzési osztálya, de most létrehoztak egy felügyeleti csoportot, melynek feladata az önkormányzati cégek ellenőrzése. A felügyeleti csoport öt tagból áll, a vezetőjük a titkosszolgálatok nyugalmazott tisztje Kispál László lett. A szocialista polgármester bejelentette, hogy a cégfelügyeleti csoport szinte állandóan jelen lesz az önkormányzati cégeknél és a jogász valamint közgazdász végzettségű ellenőrük folyamatosan figyelemmel kísérik a cégek munkáját.

Nyugalmazott titkosszolgálatos a szegedi cégek ellenőrzésére
A cégfelügyelők folyamatosan ellenőrizni fogják az önkormányzati cégek munkáját

 

Az önkormányzati felett a tulajdonosi jogokat a közgyűlés vagyongazdálkodási bizottsága gyakorolja, az üzleti tervet a közgyűlés hagyja jóvá, gazdálkodásukat a felügyelőbizottság ellenőrzi. Több önkormányzati cég vezetője tart a cégfelügyeleti csoport vezetőjének titkosszolgálati múltjától és aggódnak a szervezet vizsgálati módszerei miatt.

-BT-

(Forrás: fidesz.hu)


Szeged Online - szegedon.hu