H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Nem meglepő Szegeden a csípős pizza a legnépszerűbb rendelt étel

Nem meglepő Szegeden a csípős pizza a legnépszerűbb rendelt étel

A pizza ízéért szinte mindenki rajong a világon. Nem is csoda, hogy ma már szinte a világon mindenhol lehet kapni valamelyik változatát. Nincsen ez másképpen Szegeden sem. Szeged, ugyanis nem csupán a napfény városa, hanem a pizzáké is. 

Legalábbis a statisztikai adatok alapján, méltán lehetne ennek is nevezni. Az elmúlt évek során megszaporodtak a pizzériák a városban és a legtöbben kényelmes házhoz szállítást is vállalnak a rendelt ételekre. Az ételrendelés egyszerűsége és a pizza gyors elkészítési ideje miatt azonban Szegeden a legnépszerűbb házhoz szállított ételek toplistáját is a pizza vezeti. Talán sokan megdöbbennek rajta, de a netpincer.hu szegedi házhozszállítási statisztikája alapján, a csípős pizzákat rendelték meg legtöbben az utóbbi időben.

Talán az erős paprika különlegesen édeskésen csípős és sós ízkombinációja vonzza e pizza rendelőit, amely kiegészül az ínycsiklandozó sonka bársonyos ízével, ami tökéletesen harmonizál a rá olvadt sajt aromájával. Persze ahány száj, annyi szokás. Így nem csak ez a pizzatípus az egyetlen, amiért Szeged úgy rajong. 

 

Hosszú utat tett meg a pizza, mire a lakásunkhoz ért

A pizza Olaszországból indult világhódító útjára és természetesen meghódította Magyarország szívét és gyomrát is. A kenyérlepényként tervezett egyszerű étel már a dél-itáliai görög kolóniák, időszámításunk előtt a III. században is fogyasztották. Igaz, ekkor még ezt a lapos, kelt tésztát olívaolajjal, fűszerekkel és mézzel édesítették. Az első „pizza” kifejezés azonban 997-ben tűnt fel, ami egyszerűen csak lepényt jelentett. Érdekes, de mivel a paradicsomot sokáig mérgezőnek hitték, így a paradicsomszósz csak a XVIII. század végére került a pizzákra.

Mára viszont már számtalan változatát élvezhetjük ebédre vagy vacsorára egyaránt. Az egyszerű büfék és gyorséttermek kínálatában is megtalálhatóak ma már a pizzaszeletek, de az igazi forró, kemencében sült pizzákért, még mindig a helyi pizzériákat érdemes felkeresni. Az online ételrendelés csak tovább növelte a pizzák népszerűségét, így nem csoda, ha a
pizza a legtöbbször házhoz rendelt étel Szegeden is. A csípős pizza után a hawaii és a négysajtos pizza a következő kedvenc, amit a húsos, majd a sonkás-gombás változat követ. A sonka-gomba- kukorica páros is igen népszerű, akárcsak a bolognai mártásos és a gyrosos pizza.


A legjobb pizzériáktól már online is rendelhetünk!

A szegedi házhoz szállító éttermek között a pizzériák tartják a rekordot, a házhoz szállított ételek mennyisége alapján. Az ételrendeléshez ma már telefonálni sem kell, elég letölteni a netpincér alkalmazását vagy meglátogatni a www.netpincer.hu webcímet és válogatni a szegedi pizzériák kínálata közül. Ha ízletes pizzára vágyunk, bátran rendelhetünk Szeged legjobb pizzát szállító éttermei közül. A Netpincéren már 10 éve szolgálja a pizzázni vágyókat.