H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Módosították a zajrendeletet Szegeden

Módosították a zajrendeletet Szegeden

A szegedi közgyűlésen komoly vitát váltott ki a zajrendelet módosítása, az új szabályozás szerint hétköznapokon 22 óráig, pénteken és szombaton éjfélig tarthatók hangosított rendezvények a teraszokon és közterületen.

Botka László polgármester az előterjesztés vitája során elmondta, áprilistól októberig szinte egymásba érnek a közterületi rendezvények a városban. A módosítás a vendéglátóhelyek nyitva tartását nem befolyásolja, csupán a teraszokon és közterületeken a hangosított rendezvényeket szabályozza, melyek hétköznap 22 óráig, pénteken és szombaton éjfélig tarthatnak. Ez alól az állami és önkormányzati rendezvények képeznek csak kivételt.

 

Módosították a zajrendeletet Szegeden

A módosítás a teraszokon és közterületeken a hangosított rendezvényeket szabályozza, melyek hétköznap 22 óráig, pénteken és szombaton éjfélig tarthatnak

 

Az előkészítés során a rendezvényszervező cégek mellett az egyetem vezetésével is egyeztettek, amennyiben szükséges, a több ezer látogatót vonzó programokra speciális szabályokat alkalmaznak. A módosítás mellett érvelő MSZP-s képviselők hangsúlyozták, mindenkinek joga van éjszaka a nyugodt pihenéshez. Haág Zalán, a KDNP frakcióvezetője kijelentette, a módosítást nem előzte meg érdemi egyeztetés, és jogszerűtlen, hogy tulajdonosuk alapján megkülönbözteti az önkormányzati és magán cégeket. 

 

MTI/T.D.