H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Milliárdos támogatás a szegedi jogi karnak

Milliárdos támogatás a szegedi jogi karnak

A kormány több mint egymilliárd forint támogatást nyújt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának helyet adó épület felújítására.

Trócsányi László igazságügyi miniszter elmondta: a szeptemberben induló felújítás révén a 21. századi felsőoktatás követelményeinek megfelelő infrastruktúra jön létre. A miniszter kiemelte: a kormányzat az ország versenyképessége szempontjából fontosnak tartja a jogászképzés fejlesztését és különös figyelmet szentel a vidéki jogászképzésnek. Ma a 6200 joghallgató közül csaknem háromezer az öt vidéki jogi kar valamelyikén tanul; utóbbiak tanulmányait 2016 óta évente 250 millió forinttal támogatja a kormányzat jogászösztöndíj-programok keretében - jelezte.

 

Milliárdos támogatás a szegedi jogi karnak

A felújítás révén a 21. századi felsőoktatás követelményeinek megfelelő infrastruktúra jön létre

 

Trócsányi László elmondta: a jogi karok infrastruktúrájának áttekintése során állapította meg a kormány, hogy a szegedi karnak otthont adó épület rekonstrukcióra szorul. Ezután született meg a döntés a támogatásról - tette hozzá. Arról is szólt a miniszter, hogy két évvel ezelőtt a kormány már jóváhagyott 650 millió forintot a szegedi jogi kar épületének bővítésére, így immár 1,65 milliárd forint használható fel a 21. századi infrastruktúra kialakítására. A felújítás idején a kar bérelt épületekben működik majd.