H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Lezárult a 3,3 milliárdos ivóvízminőség-javító program

Lezárult a 3,3 milliárdos ivóvízminőség-javító program

Szegeden és Algyőn végezték el az ivóvízminőség-javító programot, a 3,3 milliárd forintos költségvetésű projekt elsődleges célja az arzén- és ammóniumszint további csökkentése volt.

A 3,305 milliárd forintból megvalósult projekt az országos ivóvízminőség-javító program része, a költségekek 83,6 százalékát vissza nem térítendő támogatás formájában az Európai Unió Kohéziós Alapja fedezte, a fennmaradó 16,4 százalékot, a Belügyminisztérium biztosította. A beruházás keretében korszerűsítették az ivóvíztisztítási technológiát az öt szegedi és az algyői vízműtelepen, emellett 4,7 kilométeren új ivóvízvezeték épült.

 

Lezárult az ivóvízminőség-javító program Szegeden és Algyőn

Az ivóvízminőség-javító programna köszönhetően  az ivóvíz arzén- és ammóniumszintje jelenleg Szegeden és Algyőn is az EU által meghatározott határérték alatt van

 

Elvégezték 11,4 kilométernyi vezeték rekonstrukcióját, a teljes, 684,5 kilométeres hálózat mechanikai tisztítását, valamint kiépült, illetve megújult huszonöt víztároló medence, és elkészült a technológiának megfelelő vízbiztonsági terv. A sikeres próbaüzem után az ivóvíz arzén- és ammóniumszintje jelenleg Szegeden és Algyőn is az EU által meghatározott határérték alatt van.

 

/T.D.