H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Kormánytámogatás a szegedi egyetemnek

Kormánytámogatás a szegedi egyetemnek

A Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint a Szegedi Tudományegyetem egyes infrastrukturális fejlesztései 2018 és 2020 között több mint 4,1 milliárd forint támogatást kapnak, valamint képalkotó diagnosztikai eszközpark beszerzésére 4,8 milliárd forintot biztosítanak.

Támogatják a Szegedi Tudományegyetemen a Zeneművészeti Kar infrastrukturális fejlesztését, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika infrastrukturális felújítását, valamint a szükséges eszközpark beszerzését. Minderre idén 1,17 milliárd, jövőre 2,68 milliárd, 2020-ban pedig 309 millió forint jut. A képalkotó diagnosztikai eszközpark beszerzéséhez 4,8 milliárd forint forrás biztosítanak "a felmerülés ütemében". 

 

Kormánytámogatás a szegedi egyetemnek

A Szegedi Tudományegyetem egyes infrastrukturális fejlesztései több mint 4,1 milliárd forint támogatást kapnak, míg eszközpark beszerzésére 4,8 milliárd forintot biztosítanak

 

Emellett a kormány támogatja a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikája esetében az egyetem intézményfejlesztési tervében szereplő idegsebészet, szemészet, arc-állcsont sebészet, fül-orr-gége szakterület és a speciális fej-onkológia egy helyre költöztetését, integrált központ létrehozását, amelynek becsült költsége 9 milliárd forint. Ennek határideje 2022. december 31. A határozat szerint felül kell vizsgálni az orvos- és egészségtudomány, természettudomány és műszaki képzési területek költségkereteit.

 

MTI/T.D.