H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Kezdődik a szegedi multifunkcionális sportcsarnok építése

Kezdődik a szegedi multifunkcionális sportcsarnok építése

Kezdődik a 8300 férőhelyes szegedi multifunkcionális sportcsarnok építése, a létesítmény a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszínéül szolgál majd.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a csarnok alapkőletételekor elmondta, a kormány célja, hogy Magyarország minél több kiemelt világversenynek adhasson otthont. Hozzátette: ez számos előnnyel jár az egyes sportágak és az egész ország számára. A Mol-Pick Szeged nemcsak hazai viszonylatban az egyik legeredményesebb férfi kézilabdaklub, hanem a nemzetközi porondon is sikereket ér el. Szeged pedig bekerül a 2022-es Európa-bajnokságot rendező városok közé - közölte a politikus. Az új, teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség előírásainak, emellett kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz - tudatta Szabó Tünde.

 

Kezdődik a szegedi multifunkcionális sportcsarnok építése

 

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke úgy fogalmazott, a beruházáshoz szükséges munka jelentős része már megvalósult. A csarnok elkészültekor, 2021 októberében a hatvanadik születésnapját ünneplő szegedi kézilabda rászolgált arra, hogy az ország legnagyobb és legmodernebb kézilabda célú csarnoka megépülhessen a Tisza-parti városban.