H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Jövőre elkészül az 55-ös főűt korszerűsítése

Jövőre elkészül az 55-ös főűt korszerűsítése

Várhatóan 2018 áprilisára fejeződhet be az 55-ős főút Mórahalom és a megyehatár közötti, 15,7 kilométeres szakaszának korszerűsítése. Az 55-ös főút Szegedet köti össze Baján keresztül Bátaszékkel

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2015-ben hajtot végre burkolaterősítést és a kerékpárút építést a főút Szeged-Mórahalom, valamint Csongrád és Bács-Kiskun megye határa és Baja közötti szakaszán. Ezekkel párhuzamosan megépült a főút Mórahalmot elkerülő 7 kilométeres szakasza is. Zajlik a mórahalmi elkerülő út és a megyehatár közötti, 15,7 kilométeres szakasz burkolatának megerősítése,  az út szélesítése, valamint 12,7 kilométeren kerékpárút épül.

 

Jövő tavaszra fejeződhet be az 55-ős főút Mórahalom és a megyehatár közötti szakaszának korszerűsítése

Várhatóan 2018 áprilisára fejeződhet be az 55-ős főút Mórahalom és a megyehatár közötti szakasz korszerűsítése

 

A fejlesztés során három szintbeni, balra kanyarodó sávval ellátott csomópont épül át az ásotthalmi elágazásnál és a benzinkútnál, valamint az öttömösi elágazásnál. A nettó 6 milliárd forintos beruházást a Duna Aszfalt Kt. végzi, a kivitelezés az ütemezésnek megfelelően zajlik. A korszerűsített szakaszt várhatóan 2018 áprilisában adják át, így a közlekedés az 55-ös főút ezen a részén is gyorsabb, biztonságosabb válik - áll a közleményben.

 

/T.D.