H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Botka ismertette a költségvetést

Botka ismertette a költségvetést

Botka László polgármester idén is ismertette a költségvetés elképzeléseit: vázolta a működési, a fejlesztési és szociális terveket. Hangsúlyozta, hogy évek óta arra törekszik a város, hogy a költségvetés nullszaldós legyen.

Mind a kiadási, mind a bevételi oldalon 51,2 milliárd forint áll, fejlesztésekre 25 milliárd forint áll rendelkezésre. A szociális kiadásokra tavaly 400 millió forintot költött Szeged, idén ez az összeg 100 millióval emelkedik. Botka Lászó kiemelte, hogy ez a helyi vállalkozásoknak köszönhető, mivel az állam kivonult a szociális ellátórendszerből, így a saját bevételek számítanak. Szeged 500 milliós béremelési alapot is létre hozott, hogy a kötelező béremelést kitudják fizetni az intézmények. Továbbá január 1-je óta minden szegedi újszülött családja alanyi jogon, egyszeri 25 ezer fointos támogatásban részesül.

 

Botka László polgármester - forrás: szeged.hu

Botka László polgármester idén is ismertette a költségvetés elképzeléseit

 

Szólt a szegedi bérlakás-programról is, az önkormányzat tavaly 204 szociális bérlakást újított fel, idén a bérbe adott ingatlanok után befolyt pénzt szintén bérlakások felújítására költik. A polgármester sorba vette a beruházásokat is: az egyik legfontosabb a 65 milliárd értékű lézerközpont megvalósítása, amely mellett ipari park is létesül ajd. Szintén kiemelkedő beruházás a fedett uszoda felépítése, a közle 7 milliárdos beruházáshoz 4 milliárddal járul hozzá a kormány, illetve a sportcsarnok megépítését is támogatja. Mindemellett uniós forrásból három városrész újul meg, négy milliárd forint jut a közlekedésfejlesztésre, valamint 7,3 milliárd iskolai, bölcsődei és óvodai energetikai felújításra.

 

/T.D.