H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

Az út- és tömegközlekedési hálózatot fejlesztik Szegeden

Az út- és tömegközlekedési hálózatot fejlesztik Szegeden

1,3 milliárd forintos uniós támogatásból, és az önkormány 171 milliós hozzájárulásával fejlesztik az út- és tömegközlekedési hálózatot Szegeden. A cél, hogy megteremtsék a jó minőségű közösségi és kerékpáros közlekedés feltételeit.

 

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a projektet bemutató rendezvényen elmondta: a százezer lakosúnál nagyobb települések között Magyarországon Szegeden az egyik legkedvezőbb a közösségi és kerékpáros közlekedés aránya, az autós közlekedés részesedése az elmúlt húsz évben 20 százalékról csupán 23 százalékra nőtt. Egy átlagos hétköznapon másfélszer annyi szegedi használja a tömegközlekedést, mint az autóst - tudatta a politikus.

 

Az út- és tömegközlekedési hálózatot fejlesztik Szegeden

Városszerte 36 autóbusz- és trolibuszmegállót újítanak föl

 

Tapasztó Sándor, a beruházást koordináló Szeged Pólus Nkft. projektigazgatója kifejtette, a fejlesztés célja a közösségi közlekedési szolgáltatások színvonalának javítása, a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tétele. A beruházás a teljes belvárost érinti: felújítják a Tisza Lajos körút Petőfi Sándor sugárút és Boldogasszony út közötti szakaszát, átépítik a körút és a Huszár Mátyás rakpart, valamint a Szilléri sugárút és a Fecske utca csomópontját - ismertette a szakember. A projekt részeként városszerte 36 autóbusz- és trolibuszmegállót újítanak föl. Az év végéig akadálymentesítik a megállókat és a peronokat, utastájékoztatókat helyeznek ki, a fejlesztés révén jelentősen növekszik a zöldterület.

MTI/T.D.