H I R D E T É S

Szeged Vezető Hír

A fogyatékkal élő fiataloknak segít a kormányhivatal

A fogyatékkal élő fiataloknak segít a kormányhivatal

Fejlesztésüket, képzésüket és szórakozásukat szolgálja az a tíz számítógép, melyek a Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesület Szerb utcai intézményébe kerültek.

Huszonnégy tizennyolcadik életévét betöltött gondozott használhatja majd a Csongrád Megyei Kormányhivatal ajándékát, a számítógépeket. A tíz gép átadóján Doktorné Karácsony Anett, a Szerb utcai intézmény vezetője elmondta: zömében autista fiatalok használják majd a gépeket fejlesztő programokhoz, internetezéshez. Juhász Tünde kormánymegbízott az átadón előrevetítette, hogy bútorokat is fognak kapni a GEMMA-sok.Juhász Tünde kormánymegbízott az átadón, 2016. április 14-én

A GEMMA Fejlesztő-nevelés Oktatást Végző Iskola Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola 2010-ben alakult meg. Létrehozói szülők és szakemberek, akik saját problémájukból kiindulva tudják, hogy milyen szolgáltatások segítik leginkább a fogyatékosokat és családjukat. Olyan komplex ellátó intézményt álmodtak meg, ahol kisgyermek kortól az elmúlásig megfelelő ellátást kaphatnak az önellátásra képtelen, fogyatékos emberek. A GEMMA ezért bölcsőde, óvoda, fejlesztő iskola, nappali intézmény, ápoló-gondozó otthon, és foglalkoztatás- illetve mozgásfejlesztő központ egyben.


szegedma.hu / MCOnet