H I R D E T É S

Szeged hírek

Több száz kulturális programot kínál az SZTE Kulturális Irodája

Több száz kulturális programot kínál az SZTE Kulturális Irodája

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája és az egyetem művészeti csoportjai több száz programot, köztük nemzetközi gitárfesztivált, színházi találkozót, zongoraversenyt és színházi előadásokat is kínál az idén.

Az egyetem tájékoztatása szerint az idei programjai között szerepel bölcsészfesztivál, egyetemi tavasz, egyetemi színházi találkozó, valamint kórushangversenyek, megünneplik az Ady-évfordulót és a költészet napját is. Az SZTE NKI április 11. és május 17. között rendezi meg a 16. Egyetemi Tavaszt. Folytatódik a nagy sikerű Vers Délben elnevezésű programsorozat, amelyben minden hétköznap a déli harangszó után egyetemi és szegedi polgárok mondják el kedvenc verseiket a rektori épület előtt, a Szent-Györgyi Albert-szobornál. 

 

Több száz programot kínál idén a szegedi egyetem és művészeti csoportjai

Az SZTE NKI április 11. és május 17. között rendezi meg a 16. Egyetemi Tavaszt

 

Október elsején indul a 24. Őszi Kulturális Fesztivál, az Egyetemi Füvészkertben pedig idén is megrendezik a levendula- és a lótusznapokat, a rovarfogó növények napját és a gombásznapot is. Az iskolásoknak Föld hete, víz hete, valamint madarak és fák hete rendezvénysorozatot is szerveznek. A Zeneművészeti Kar tavasszal rangos nemzetközi zenei programokat kínál, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar ismét meghirdeti a Bölcsész Szabadegyetemet, az AudMax Estéket és tavasszal a kétnapos Bölcsészfesztivált is. Az egyetem Klebelsberg Könyvtára tematikus estekkel és kiállításokkal készül, a Konfuciusz Intézet A Selyemút rejtett kincsei - Stein Aurél és az Ezer Buddha barlangtemplomok címmel rendez kiállítást, de kalligráfia festészeti és Szilvafavirág-festészeti tanfolyammal is várják az érdeklődőket.