H I R D E T É S

Szeged hírek

Több ezreket várnak a Nemzetközi Tisza Halfesztiválra

Több ezreket várnak a Nemzetközi Tisza Halfesztiválra

Szeptember 1-jétől sok ezer vendéget várnak Magyarországról és a határon túlról a Nemzetközi Tisza Halfesztiválra Szegeden, melyen mindenki megkóstolhatja a hungarikum címet elnyerő tiszai halászlevet.

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács elárulta, a kiváló szegedi halászlé titka, hogy többféle hal csontját fölhasználva alaplevet készítenek, melybe alapos passzírozást követően főzik bele a filézett halat. A háromnapos gasztronómiai fesztivál első napján szórakoztató programok, a második napon pedig az újszegedi Partfürdőn amatőr- és mesterszakácsok, családi- és vállalati csapatok, a politika, a közélet és sport prominens személyei vállalkoznak arra, hogy bemutassák halászléfőző tudományukat. 

 

Több ezreket várnak a Nemzetközi Tisza Halfesztiválra

A halászcsárda a vízi bástyára állítja fel az óriásbográcsait, melyek közül a legnagyobb 3500 literes

 

A halászcsárda a vízi bástyára állítja fel az óriásbográcsait, melyek közül a legnagyobb 3500 literes. A jellegzetes "szögedi hallé" mellett sült harcsával, süllővel, keszeggel, haltepertővel, pontypatkóval és harcsapaprikással várják az ínyenceket. A fesztiválhoz több jótékonysági kezdeményezés is kapcsolódik. Ezek közül a leglátványosabbnak a Szegedi Dóm Rotary Club gumikacsaversenye ígérkezik a Tiszán. A bevételből az egyik forgalmas szegedi útkereszteződést szerelik fel a vakok és gyengélátók közlekedését segítő hangjelző szerkezettel.

 

/T.D.