H I R D E T É S

Szeged hírek

Testre szabható fűtési megoldások

Testre szabható fűtési megoldások

A technológiai fejlődésnek hála ma már számos fűtésrendszer érhető el. Beruházás előtt azonban érdemes tájékozódnia, Önnek melyik opció felel meg leginkább. Mutatjuk a kedvelt megoldások előnyeit.

1. Szilárd tüzelésű kazán

 

Ősi, nagy fűtőértékű energiahordozónk a fa. Máig kevés hangulatosabb fűtést tudunk elképzelni a kályha tüzénél, a hasábok ropogásánál! A fához hasonlóan különféle brikettek és a pellett is ugyanazt a megszokott meleget biztosítják otthonunkban – jellemzően elsődleges kazánban alkalmazva. Érdemes ugyanakkor kiemelni, hogy a tűzifa ára folyamatosan emelkedik, ma már sajnos nem a legtakarékosabb fűtési megoldások közé tartozik.

 

2. Fűtés gázzal

A gázfűtés nem véletlenül az egyik legkedveltebb megoldás. Megbízható, olcsó, a legtöbb helyen hozzáférhető. Tény, hogy a beszerelés és a rendszer kiépítése magasabb kiadásokat jelent, ugyanakkor a jól megválasztott, karbantartott gázkazánok jellemzően sokáig használhatók. Magasabb teljesítményt nagyobb hatékonyságú, pl. kondenzációs kazánnal tud elérni, amely könnyedén automatizálható is – a legmodernebb lehetőségekről mindent megtalál a www.webkazan.hu oldalon. Nagyon fontos, hogy ha Ön is gázfűtés mellett dönt, a munkát és az éves ellenőrzést kizárólag képesített gázszerelőre bízza!

 

3. Elektromos fűtés

 

Fűtés otthonában


Ha spórolni szeretne, válassza az elektromos fűtést, hiszen kiépítése nagyságrendekkel olcsóbb, mint a gázfűtésé, megtakaríthatja az éves szervizelés díját, illetve éjszakai áram igénylésével a további költségeken is faraghat. Az árammal biztosított fűtés ma már igazi alternatívává vált: ugyanaz a hőfok érhető el vele, mint más típusokkal, ráadásul Ön számos opció közül (elektromos konvektor, elektromos padlófűtés, infrapanel, stb.) választhat. Az elektromos konvektorok például teljesítményben közel ugyanazt tudják nyújtani, mint gázos társaik, és a 2000 Wattos modellek könnyedén kifűtik az egész nappalit.

 

+1.: Napkollektoros rendszerek

 

Önnek is ismerős a nyaraló kertjébe kihelyezett, feketére festett zuhanytartály? Tulajdonképpen a napkollektor őséről beszélünk. Bár a mai rendszerek sokkal modernebbek és jobb hatásfokúak, ugyanúgy a nap sugaraiból nyernek energiát a levegő melegítéséhez. Megújuló energiaforrásként ez a megoldás nem terheli a környezetet, és a leghidegebb téli napokon is használható kiegészítő fűtőeszközként. A technológiai fejlődésnek köszönhetően a napkollektorok eredetileg igen magas ára mára jóval kedvezőbb. A megoldás ma már kisebb költségvetéssel is elérhető, illetve számos pályázati eszközzel tovább csökkenthető.