H I R D E T É S

Szeged hírek

Pihenés a kertben - kreatív ötletekkel

Pihenés a kertben - kreatív ötletekkel

Itt a jó idő, és miután egész télen vágyakozva néztünk ki az ablakon, most végre kiülhetünk a kertbe, vagy kimehetünk a telekre. Ilyenkor érdemes pár újdonsággal feldobni a családi pihenés és szórakozás színterét.

Étkezőpult a teraszon is

 

Unalmas évek óta ugyanannál az asztalnál ülni a teraszon, vagy éppen nincs elég hely, hogy többen is leüljenek vacsorázni?

 

Dobjuk fel a helyet egy pulttal a korlátnál, és magas székeken, a kert felé fordulva tudunk mondjuk borozni. A gyerekek így szemmel tarthatók, de a panoráma is jobban élvezhető, no és egy kis bisztró hangulatot is nyerünk.

 

Ha elég széles a korlát, csak egy kis rátét vagy kiegészítés szükséges, vagy az sem, hogy helyet foglalhassunk mellette.

 

Játék a virágokkal

 

Mindenki szívesen ülteti be virágzó növényekkel a kertjét, ám ezt megtehetjük úgy is, hogy például egy kavicságyban kreatívan, például hullámmintában rendezzük el a növényeket. Érdekes hatású, ha a cserepeket földbe mélyesztjük. Az igazi profik színek szerint is szokták csoportosítani a virágokat.

 

Fatörzs köré is tehetünk virágokat: körbeültetve a fa még szebben mutat. Szuper megoldás, feltéve, ha nem szoktunk ugyanitt focizni.

 

Különleges ülő- és fekvőhelyek

 

Népszerű jó időben a kerti pad

 

Nagy népszerűségnek örvendenek a kerti padok, hiszen nincs annál hangulatosabb, mint mikor letelepedhetünk a zöldben. Az asztallal és paddal körbeépített fák mindig kellemes pontjai a kertnek. Ha van ülőpárna a padon, az még kellemesebbé teszi a ‘henyélést’. Szép színű párnákat használva csodás összhatást érhetünk el.

 

A kerti pad tárolóval ellátva arra is megoldást nyújt, hogy a párnákat, plédeket vagy bármi mást helyben elrejtsük.

 

Az egyik legmeghittebb beszélgető hely az otthonunkban biztos a sarokpad lesz. Külön kategória emellett az úgynevezett ‘sörpad’, amelynek legpratikusabb változata összecsukható.

 

Ha el szeretnénk feküdni, a hagyományos, évtizedek óta ismert hintaágyak helyett más megoldásokat is választhatunk. Remek opció a függőágy, vagy éppen - ha a feltételek megfelelőek - a négy sarkán lánccal a plafonhoz erősített, láb nélküli duplaágy.

 

Napernyő helyett lugas

 

A legegyszerűbb helyet is feldobja, és a legkisebb telken is megvalósítható: ez a lugas. Tökéletes árnyékoló, alatta megmarad a fű és megélnek a növények.

 

A praktikus gondolkodásúak szőlőt szoktak felfuttatni, de például a kivi is hatalmas sláger. Pár év alatt ezek a növények szépen benövik a fa vagy fém rácsozatot, csak az elfagyás veszélyre kell odafigyelni: ház közelében erre kisebb esély van.

 

Létrehozhatunk továbbá akár ferde, drótra, fémre futtatott árnyékoló lugas falat a terasz körül, ami kimondottan árnyékolóként szolgál. Csodájára fognak járni a vendégek!