H I R D E T É S

Szeged hírek

Őszi bormustra és repülőnapok Szegeden

Őszi bormustra és repülőnapok Szegeden

Szeptember közepén változatos programokat kínál a Bor tér őszi bormustra és a Szegedi Repülőnapok, a 12-én kezdődő gasztronómiai rendezvényen hat magyar borrégió legkiválóbb mesterei, 110 bortermelő mutatkozik be.

A Dóm téren fölállított faházakban bemutatkozó több mint százhetven kiállító között a borászok mellett éppúgy lesznek az ital mellé harapnivalót kínáló vendéglátósok, mint hagyományos remekeiket kínáló kézművesek. A fesztivál idén is szüreti felvonulással kezdődik, melyen a borrendek képviselői is részt vesznek. A téren pedig a szögedi papucs történetét bemutató kiállítást is láthatnak a vendégek. A fesztivál két színpadán koncertek szórakoztatják majd az egybegyűlteket, a kulturális örökség napjai alkalmából szeptember 15-én és 16-án néptánccsoportok lépnek föl, a nap végi elcsendesedésre pedig a rézfúvósok figyelmeztetik a közönséget, amikor röviddel éjfél előtt a tér egyik erkélyről eljátsszák az Il Silenciót.

 

Őszi bormustra és repülőnapok Szegeden

A Szegedi repülőnapokon és légiparádén különleges égi és földi programok, családi rendezvények várják az érdeklődőket

 

A szeptember 14-én kezdődő Szegedi repülőnapokon és légiparádén különleges égi és földi programok, családi rendezvények várják az érdeklődőket. Péntektől vasárnapig Szegeden rendezik meg a Hőlégballon Közép-Európa Kupa futamait. A rendezvény egyik leglátványosabb elemeként a nézők pénteken és szombaton is láthatják a litván Baltic Bees hat sugárhajtású kiképző vadászrepülőgépét, és a világ egyetlen ma is repülőképes, 1949-ben gyártott Li-2-es típusú gépe is Szegedre érkezik. A családi kikapcsolódást ugrálóvár, mászófal biztosítja és a látogatók a szabadesést is kipróbálhatják nyolc méter magasból egy óriás paplanba ugorva.

 

MTI/T.D.