H I R D E T É S

Szeged hírek

Neked való a külföldi diploma?

Neked való a külföldi diploma?

Egy neves brit vagy német egyetemen szerzett papír egészen más karriertávaltokat nyit meg előtted. Összeszedtük, milyen kérdéseket tisztázz, ha te is a külföldi kaland felé kacsintgatsz.

Tudjuk, hogy a generációd nincs könnyű helyzetben: nagyszüleidnél ezerszebb több lehetőséged, szabadságod van, ugyanakkor a verseny is sokkal kiélezettebb. Ma már egy vidéki egyetem diplomája nem jelent egyenes utat a sikerhez, érthető tehát, ha te is komolyan elgondolkodsz egy külföldi diploma megszerzésén. A több éves távollét és nehezített helytállás azonban nem való mindenkinek! Gondold végig az alábbi három kérdést, hogy megtudd, számodra ez lesz-e a legjobb választás. 

 

Pontosan tudod, mit szeretnél? 

 

A kérdés egyszerűen hangzik, ám ahány ország, annyiféle felsőoktatás, támogatási és pontrendszer, így nem mindegy, melyik irányba indulsz el. Fél siker, ha már tudod, milyen szakon szeretnél tanulni, és a kinézett egyetemen a jelentkezéshez milyen idegen nyelv ismerete kötelező. Mindenképpen tájékozódj, a megcélzott képzés hol a legmagasabb színvonalú, mik a felvételi követelmények, elérhetők-e ösztöndíjak, illetve fogadnak-e magyar érettségivel rendelkező hallgatókat.

 

A családod melletted áll? 

 

Ha megvan a kiszemelt intézmény és szak, otthon is beszéljétek át az elképzelést. Neked biztosan menni fog a több hónapos távollét? Kész vagy arra, hogy sok esetben egyedül oldj meg kisebb-nagyobb problémákat? Szüleid készek érzelmileg és anyagilag támogatni?

 

Diploma megszerzése külföldön

 

Maga a felvételi sem egyszerű, de a külföldi megélhetés még nehezebb lehet, ha lecsúszol egy ösztöndíjról, vagy nem találsz azonnal munkát. Vegyétek végig az összes lehetőséget, és csak akkor vágjatok bele, ha mindenki benne van – ez egy családi vállalkozás.

 

Van elég időd?

 

Pár hónap aligha lesz elég a jelentkezés lezongorázására. A szükséges igazolások, ajánlások beszerzése hosszadalmas, ahogy a pályázáshoz szükséges levelek, motivációs dokumentumok elkészítése is. Minden beadandót nagy körültekintéssel készíts el, mutass meg egy hozzáértőnek, nehogy néhány apróbb hiba miatt utasítsanak el. Ne két hetet szánj diákhitel ügyintézésre, albérletkeresésre sem, mert könnyen olyan feltételek közé szorulhatsz, amit anyagilag már nem tudsz vállalni.

 

Itt minden segítséget megtalálsz!

 

A fenti nehézség ellenére az Euroexam-nél úgy gondoljuk, egy külföldi továbbtanulás alapvető fontosságú karriered elindításában! Ha kész vagy a nagy kalandra, mindenképpen vágj neki, hiszen csak előnyöd származhat az egyetemi évek alatt szerzett rengeteg tapasztalatból.

 

„Útlevél a sikerhez" programunkban a folyamat minden pontján segítségedre vagyunk: a szak kiválasztásától kezdve a jelentkezésen, a diákhiteligénylésen át a kiutazás megszervezéséig. A szakokat és egyetemeket belülről is ismerő szakembereink tanácsai nagyban növelik a sikeres külföldi felvételi esélyeit, így te teljes kapacitással a jó jegyek megszerzésére, és a nyelvvizsga letételére fókuszálhatsz. Csapj bele, a külföldi továbbtanulással csak nyerhetsz – mi itt vagyunk, segítünk!