H I R D E T É S

Szeged hírek

Könyvritkaságok a 19. Szegedi Könyvárverésen

Könyvritkaságok a 19. Szegedi Könyvárverésen

A Somogyi-könyvtárban 19. alkalommal kerül sor a Szegedi Könyvárverésre, melyen igazi könyvritkaságokkal és kultúrtörténeti szempontból is fontos kiadványokkal találkozhatnak az érdeklődők.

A hagyományosan november első napjaiban megszervezett aukción több mint hatszáz tétel, könyvek, folyóiratok, aprónyomtatványok, grafikák, ex librisek, fotók kerülnek kalapács alá. A könyvek között szerepelnek az első világháborúról, annak előzményeiről és következményeiről szóló művek, a szépirodalmi művek között van Ady Endre több verseskötete, és József Attila első, legritkább kötete, a Szépség koldusa első kiadása.

 

Igazi könyvritkaságok a 19. Szegedi Könyvárverésen

Igazi könyvritkaságok a 19. Szegedi Könyvárverésen

 

Kultúrtörténeti különlegességnek számítanak a Temesváron kiadott Színházi újság első két évfolyamának lapszámai. A fotográfiák között van több, Szent-Györgyi Albertet ábrázoló kép, melyeket Liebmann Béla fotóművész készített. A képzőművészeti kiadványok között szerepel a Szegedi Fiatalok Művészeti Kollégiumának kiadásában megjelent, Buday György színpadképeit bemutató kötet. Eladásra kínálnak egy erotikus és pornográf ex librisekből összeállított gyűjteményt, a félszáz grafika közül tizenhetet a készítő művészek szignáltak is. Az aukción megvásárolható egy válogatás Kopasz Márta linó- és fametszeteiből, valamint Szász Endre több dedikált színes nyomata is.

 

MTI/T.D.