H I R D E T É S

Szeged hírek

Kiemelten fontos a kultúra Szegeden

Kiemelten fontos a kultúra Szegeden

A magyar kultúra napján Natalia Gorbunova hárfaművész, Szvobodáné Piacsek Ilona néptáncos és Rácz Tibor színművész vehette át idén a Szeged Kultúrájáért díjat.

Botka László polgármester a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen úgy fogalmazott, Szeged nem természeti kincsekben, hanem kulturális értékekben gazdag. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat 2018-ban csaknem öt milliárd forintot fordít a város kulturális intézményeinek fenntartására, a helyi művészeti csoportok támogatására, az összeg háromnegyede saját forrás.

 

Kiemelten fontos a kultúra Szegeden - kép: szeged.hu

Hárman vehették át a Szeged Kultúrájáért díjat

 

Jövő év végére teljes egészében megújul a Kultúrpalota, a Móra-múzeum központi épülete, és elkezdődik a közgyűjtemény helytörténeti kiállítóhelye, a Fekete ház rekonstrukciója, valamint a Belvárosi mozi korszerűsítése is - közölte. Az ünnepségen Kölcsey-éremmel ismerték el Papp Janó jelmeztervező, Kőrösi Györgyi gordonkaművész, Bogoly József Ágoston irodalomtörténész, Szilágyi Annamária színművész, Vesmás Andrea táncpedagógus, Takács Éva közművelődési szakember, Kórász Mária könyvtáros, Varga Kornél népzenész, Gellérfy László újságíró és Horváth Ferenc régész munkásságát.

 

MTI/T.D.