H I R D E T É S

Szeged hírek

Integrált játszóteret avattak Szegeden

Integrált játszóteret avattak Szegeden

A GEMMA fejlesztő iskola udvarán fogyatékkal élő és ép gyerekek által együtt használható integrált játszóteret avattak. Az átadáson jelen volt Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is.

A GEMMA-iskolában súlyos fizikai és szellemi fogyatékossággal élő gyerekeket nevelnek, akiknek a leghétköznapibb dolgokkal, például az evéssel, ivással is meg kell küzdeniük. A játszótéren azonban ezek a gyerekek is önfeledt pillanatokat élhetnek át egészséges társaikkal együtt, hiszen a játszóteret bárki látogathatja az iskola nyitvatartási idejében - emelte ki az államtitkár.

 

Fogyatékkal élő és ép gyerekek által együtt használható integrált játszóteret avattak Szegeden

A játszótér igazi közösségi összefogással valósult meg

 

Szeged első integrált játszótere igazi közösségi összefogással valósult meg, hiszen létrejöttéért helyi vállalatok, cégek és magánszemélyek fogtak össze, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye is támogatta - közölte Novák Katalin. Ezzel kapcsolatban örömtelinek nevezte, hogy az országban egyre többen vannak, akik a saját mindennapi megélhetésük gondján túl képesek másokért is felelősséget vállalni, másokra is gondolni.

 

MTI/T.D.