H I R D E T É S

Szeged hírek

Gálaest lesz a szegedi színház évfordulója alkalmából

Gálaest lesz a szegedi színház évfordulója alkalmából

Október 14-én a Szegedi Nemzeti Színház 135. évfordulója alkalmából a teátrum valamennyi tagozatát, valamint az intézménnyel szorosan együttműködő együtteseket bemutató gálaesttel köszöntik.

Barnák László főigazgató az est programját bemutató sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az évforduló apropót ad arra, hogy a gálaest sokszínű műsorával megmutassák, mennyi mindent tud a színház. Az esten fellépnek a prózai tagozat művészei, a színház magánénekesei, a Szegedi Kortárs Balett társulatának tagjai, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar - közölte a direktor.

 

Gálával köszöntik a 135 éves Szegedi Nemzeti Színházat

Gálával köszöntik a 135 éves Szegedi Nemzeti SzínházatGyüdi Sándor zeneigazgató, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója elmondta, az esten olyan művek csendülnek föl, melyek fontos szerepet játszottak a szegedi színháztörténetben. Szeged első kőszínházát a várost romba döntő 1879-es árvizet követő újjáépítés során emelték. A kor legmagasabb technikai színvonalán elkészült színház avatására 1883. október 14-én Ferenc József császár is a városba látogatott.

 

MTI/T.D.