H I R D E T É S

Szeged hírek

Főcsatorna rekonstrukció indul Szegeden

Főcsatorna rekonstrukció indul Szegeden

A Modern városok program 750 millió forintos támogatásából kezdődik a Tápéi-főcsatorna és a Szillér-Baktói-Fertői-főcsatorna rekonstrukciója Szegeden, a fejlesztés a sportberuházásokhoz kapcsolódik szorosan. 

B. Nagy László országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztosa elmondta, a két főcsatorna Szeged kül- és belterületi csapadékvizeit, továbbá termál csurgalékvizeket vezeti el a Tápéi szivattyútelepen keresztül a Tiszába. A város belterületén az elmúlt évtizedekben végzett fejlesztések, vízrendezési beruházások miatt megnövekedett belvíz átemelésére kevés lett a Tápéi szivattyútelep jelenlegi kapacitása. Ez akadályozza újabb beruházások megvalósítást - tudatta. 

 

Elkezdődik a Tápéi-főcsatorna és a Szillér-Baktói-Fertői-főcsatorna rekonstrukciója Szegeden - kép: szeged.hu

Elkezdődik a Tápéi-főcsatorna és a Szillér-Baktói-Fertői-főcsatorna rekonstrukciója Szegeden

 

A fedett uszoda és a kézilabdacsarnok területén egy termálvizes rendszer kialakítását is tervezik, amely csurgalékvize szintén a Szillér-Baktó-Fertői-főcsatornát terhelné. A 2019 tavaszáig tartó munkálatok során a Szillér-Baktó-Fertői főcsatorna jelenlegi torkolati kapacitása mintegy két és félszeresére, másodpercenként csaknem 3 köbméterre növelik, a csatornákat kitisztítják, felújítják, különböző műtárgyakat építenek, 485 méter hosszban leburkolják a medret és a rézsűt, és megtörténik a Tápéi-főcsatorna torkolati szakaszának javítása is.

 

MTI/T.D.