H I R D E T É S

Szeged hírek

Csak egy kicsi plusz hiányzik a karácsonyi ajándékhoz?

Csak egy kicsi plusz hiányzik a karácsonyi ajándékhoz?

Mindannyian, akik kaptunk már át nem gondoltan vásárolt karácsonyi ajándékot - amit aztán soha elő sem vettünk -, tudjuk, hogy mennyire jó élmény, ha személyre szóló meglepetést kapunk.

Amikor sejtésünk sincs, minek örülne az unokaöcsénk


Azt mondják, hogy egy szívből jövő ajándékkal bearanyozzuk egymás számára az ünnepet.

Közmondásosak azok az ajándékok, amelyekkel semmit nem tudunk kezdeni: virág kaspó, hordhatatlan kötött pulóver, nyakkendő, zokni... Nem véletlen, hogy ma már vehetünk viccből karácsonyi csúnya pulcsit.

Egy igazi ajándék esetében megpróbáljuk kitalálni a másik fél titkos vágyát. Az országúti kerékpáros apukának érdemes biciklifelszerelést adni, és az anyukának sem szakácskönyvet, konyhafelszerelést, hanem mondjuk akár egy szép telefontokot.

A szűk családot rengeteg élmény és emlék köti össze, de a távolabbi ismerősöknek is szoktunk ajándékot adni - vajon mivel örvendeztethetük meg őket?

Ha nagyon nehezen körvonalazható, minek örülne a másik, adhatjuk a vásárlás élményét is. Nagy örömet okozhat a könyvutalvány, parfüméria utalvány. A kamaszoknak egy szabadon elkölthető összeg egy divatos üzletben többet jelenthet, mint egy magunk választotta sál.

Ha idős rokonaink ritkán mozdulnak ki, ha nem engedik meg maguknak a kikapcsolódást, hatalmas élmény lehet nekik, ha befizetjük őket egy wellness hétvégére. Persze mindez nagyon szép, de igencsak sokba kerülhet.


Nem véletlen, hogy a karácsony az egyik legkomolyabb kiadást jelenti mindenki számára az évben. Szinte mindenki többet költ ilyenkor, mint tervezte. Hogy miért van ez így?

Az év végi ünnepek ragyogásában könnyen döntünk egy drágább meglepetés mellett. A vásárló tömeg is sokaknak ‘lendületet’ ad, hogy nagyobb arányban költsenek, mint tervezték.

Ha pedig már úgyis többet adtunk ki, mint még az adventi naptár beszerzésekor gondoltuk, akkor nem foglalkozunk azzal, mennyivel futunk túl a kereten.


Karácsonyi ajándék és egy kis támogatás


Hogyan tudunk mégis a pénzünknél maradni?


Az azért kellemes, ha nem merítjük le a pénzügyi tartalékainkat Szentestére. Szerencsére ha körültekintőek vagyunk, erre nem kerül sor.

A mondás, hogy az idő pénz, itt is igaz: minél több időt szánunk az ajándéklista átgondolására, és az ajándékok keresésére, annál biztosabb, hogy igazi örömet fogunk okozni, és a pénzünknél maradunk.

Ha szívesen vennénk meg azt a komolyabb meglepetést, aminek a másik fél örülne; ha nem szeretnénk senkit kihagyni; ha egy meghitt családi hétvégét töltenénk el ünnepek táján egy vidéki apartmanban, akkor ideális megoldás a szabad felhasználású személyi kölcsön.

A legjobb pedig az, hogy amikor átmenetileg pénzszűkében vagyunk, pár nap alatt felvehetjük ezt a kölcsönt, amit kötöttségek nélkül költhetünk el.

Ez a kis ‘tartalék’ hozzáadja azt a pluszt az ünnepekhez, amire szükségünk van. Így amikor eljön a közös ünneplés, tényleg csak egymással kell foglalkoznunk.