H I R D E T É S

Szeged hírek

Borfesztivál és Szeged Napja tíz napon keresztül

Borfesztivál és Szeged Napja tíz napon keresztül

A borrendek felvonulásával kezdődik el május 28-án a 24. Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napját köszöntő ünnepségsorozat, melyen másfél héten át tíz helyszínen, 163 borász, 200 kézműves, 250 program várja a helybélieket és a csongrádi megyeszékhelyre látogatókat.

A tíz napig tartó borfesztivál vendégeit három színpadon szórakoztatják kizárólag élőzenei produkciók. A fesztivál második hétvégéjén indul a Dóm téri kavalkád, többek között Rúzsa Magdi, az Ocho Macho, Charlie és Malek Andrea koncertjével. A Tiszán sárkányhajó-viadalt rendeznek, de futófesztivált, favágóversenyt is szerveznek Szegeden.

 

Borfesztivál és Szeged Napja tíz napon keresztül

Másfél héten át tíz helyszínen, 163 borász, 200 kézműves, 250 program várja az érdeklődőket

 

Május 26-án kezdődik a 19. Szegedi Hídivásár, a vidék legnagyobb kézműves seregszemléje, melyen több mint kétszáz árus kínálja portékáját, mutatja be szakmája fogásait látványműhelyeiben a lezárt Belvárosi hídon. Szeged napját azért május 21-én ünneplik, mert a település 1719-ben a Bécs melletti Laxenburgban "a királyi jóakarat és kegyelem kitetsző tanúsága- és jutalmaként" ekkor nyerte el a szabad királyi város rangot, de nem először: a címet első alkalommal a tatárjárás után, 1247-ben IV. Béla adományozta a városnak.

 

MTI/T.D.