H I R D E T É S

Szeged hírek

Az SZTE tovább erősíti ipari kapcsolatait

Az SZTE tovább erősíti ipari kapcsolatait

A Szegedi Tudományegyetem együttműködési keretszerződést kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft-vel, melynek keretében fejlesztik a duális képzést és új ösztöndíjprogramot indítanak. Szabó Gábor rektor hangsúlyozta, hogy a partnerek között különösen fontosak azok a cégek, amelyek a szűkebb régióban működnek.

Az SZTE számára kiemelten fontos a műszaki képzés fejlesztése, melyhez erősíteni kell a gyakorlati hátteret és emelni kell a duális képzésben résztvevő hallgatók számát. A Continental csoport tagjaként működő makói székhelyű vállalkozás először 2015-ben hirdetett meg közös duális képzést az SZTE Mérnöki Karával a gépészmérnöki szakon, ezt a képzési formát terjesztik ki a mechatronikai mérnök szakra is. A megállapodás értelmében az SZTE több karán is elindul a Continental ösztöndíjprogram, amellyel a tehetséges diákokat kívánják anyagilag segíteni, megteremtve annak a lehetőségét, hogy a diplomaszerzést követően azonnal munkába állhassanak a cégnél.

 

A Szegedi Tudományegyetem együttműködési keretszerződést kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft-vel

Az SZTE a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft-vel tovább fejleszti a duális képzést

 

Az elmúlt két évben az egyetemen végzett 15 friss diplomás helyezkedett el a vállalkozásnál. A Continental a világ egyik vezető autóipari beszállítója, több mint 230 ezer alkalmazottat foglalkoztat 56 országban. Magyarországon hat gyárral, egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen és a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. A magyarországi vállalat fő profilja hűtő-fűtő gumitömlők gyártása és értékesítése az autóiparnak. 

 

/T.D.